Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicațiile din telefon pe care le ignorăm. Cum funcționează și cât de utile sunt

Your browser doesn't support HTML5 video.

În telefoanele noastre sunt câteva funcții foarte importante, pe care cei mai mulți dintre noi le ignoră. Care sunt acestea și cum putem profita de ele, aflăm chiar acum, la iLike IT.

Pe iOS, aplicația „Shortcut” sau „Scurtături” este o aplicație în care poți să automatizezi anumite funcții ale telefonului. Practic, este un fel de programare. Telefonul poate fi programat ca de fiecare dată când sună alarma de dimineață, să  aprindă automat becul, dacă există un bec inteligent, să deschidă aplicația de muzică. Se poate crea o  automatizare ca în momentul în primim un mail de la o anumită persoană, să zicem de la compania care trimite factura de energie electrică, în acel moment vom avea o notificare pe telefon care să ne anunțe că din acest acel moment, avem 15 zile pentru a plăti factura.

De exemplu, avem inclusiv automatizare pentru bluetooth. Dacă telefonul se conectează la bluetooth-ul din mașină care se numește „My Car”. Putem adăuga o acțiune pe care să o facă automat fără a deschide acea aplicație.

„Suntem în mașină, am avea nevoie de navigație, nu? Și atunci pot să caut aplicația „Hărți” și pot să adaug adresa la care aș vrea să mă ducă de fiecare dată”, a relatat Marian Andrei, joi, la ILIKEIT.

Pe Android nu există o aplicație similară de Scurtături, însă avem asistentul Google care poate fi programat să facă anumite lucruri. Se numește „Routines” și se ajunge la „Routines” din setările lui Google Assistant. Avem și aici mai multe rutine pe care le putem programa.

Citește și
ilikeit
Ce a văzut echipa iLikeIT la CES 2023 din Las Vegas. ”A fost ca o călătorie în viitor”

„De expemplu, atunci când mă pun la culcare și pun telefonul într-o anumită setare, să-mi stingă becul inteligent, să-mi seteze temperatura termostatului la un grad Celsius mai mic. Atunci când conduc pot să setez să îmi deschidă automat aplicația de muzică, Waze. Am inclusiv o rutină „Good Morning!” și dacă îi spun „Ok, Google, Good Morning!”, atunci o să îmi citească automat cele mai noi știri, o să îmi spună cum e vremea afară”, a arătat Marian.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult