Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicaţia prin care îţi poţi închiria maşina când nu ai nevoie de ea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turismul a cunoscut schimbări mari în ultimii ani datorită unei aplicaţii care le permite oamenilor să-şi închirieze propriile case.

După acelaşi model, au apărut şi unele prin care oamenii îşi închiriază maşinile. Proprietarii scot bani de pe urma vehiculelor când nu au nevoie de ele, iar clienţii economisesc, graţie tarifelor mai mici decât cele practicate de firmele de închiriere clasice. În plus, asemenea aplicaţii le permit doritorilor să conducă maşini rare sau scumpe.

O tânără are o mășină nouă, dar a început deja să-și mai recupereze din investiție.

Utilizator aplicație: "În total, am caștigat vreo 800 de dolari până acum."

Ea e una dintre milioanele de oameni din toată lumea care își închiriază mășina turiștilor, prin intermediul câtorva aplicațîi specializate.

Citește și
casca santier, Clark
iLikeIT. Un start-up românesc a inventat casca inteligentă pentru munca pe șantier

Utilizator aplicație: "Când vin să ia mășina, le dau sugestii unde să meargă, ce să facă, ce să mănânce."

Aplicăția Turo le permite utilizatorilor să-și închirieze mășinile unor șoferi verificați în prealabil. Și reprezintă o alternativă mai ieftină decât firmele de închiere de mășini.

Andre Haddad, președinte: "Mașina îți poate fi adusă la aeroport și predată personal. Sau, dacă eșţi din localitate, mașina îți poate fi adusă acasă ori la birou."

Potrivit șefului companiei care a creat-o, aplicația este un fel de Airbnb pentru mașini.

Andre Haddad, președinte: "Gazdele noastre își închiriază mașinile pentru că, pentru prima dată, mașina nu mai este considerat un bun care costă bani. E un bun care se poate plăti singur."

"GETAROUND" și "HYRE-CAR", alte aplicații asemănătoare, oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate și servicii personalizate. În afară de închiriat mașini în concediu sau city-break, aplicațiile mai au un avantaj: le permit pasionaților să conducă aproape orice mașină visează.

Utilizator: "Dacă aș închiria o mașînă de mare performanță de la o companie de închirieri, aș plăti cel puțîn 300-400 de dolari. Pe Turo, pot s-o iau cu 100 de dolari."

Andre Haddad, președinte: "Avem 850 de mărci și modele, așa că poți închiria o mașînă obișnuită cu 20 de dolari pe zi, iar dacă vrei să te răsfeți, închiriezi un Lamborghini pentru 2.000 de dolari pe zi."

Companiile primesc un procent din banii încasați de proprietari, iar în schimb se obligă să se ocupe de eventuale probleme ce pot apărea cât timp mașina e închiriată. De asemenea, companiile au grijă să nu închirieze decât unor șoferi cu acte în regulă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult