Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicația gratuită prin care românii își pot face orașul să arate în realitate așa cum au visat. Cum funcționează Furban

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi vă arătăm cum putem transforma în realitate și ideile pe care le avem, mai ales dacă suntem și foarte creativi, pasionați de arhitectură și urbanism.  

Oricine poate contribui la Furban, această soluție digitală creată de Andra Spiridon.

”Furban vine de la Future Urban și este o aplicație folosită în Olanda pentru design-ul participativ. Este creată de noi, în Iași. Practic, primăriile pot propune un spațiu public pe care vor să-l reamenajeze, să facă o regenerare urbană”, explică Andra Spiridon, co-fondatoare Furban.

”Fiecare cetățean își poate face cont cu adresa de e-mail, intră pe aplicație și pot face un design. Vor vedea câte zile mai au la dispoziție, pentru că noi stabilim o perioadă fixă în care pot face un design, pot accesa zona de chestionare, pentru că primăria poate pune tot felul de întrebări pentru a spori zona asta de participare a cetățenilor. Pot vedea ce alte design-uri au făcut ceilalți cetățeni”, a mai spus Andra.

”E foarte important ca oamenii să pună obiecte care cred ei că s-ar potrivi în zona respectivă, un copac, o băncuță”, mai arată Andra Spiridon.

Citește și
plaja mare soare
Vești bune pentru românii care merg în Grecia. Aplicația oficială care le va simplifica vacanța

Informațiile complete pot fi obținute din video-ul atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult