Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vacanță de vară pe ultima sută de metri. Cum putem găsi oferte bune de turism, dacă nu ne-am pregătit din timp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care nu și-au pregătit vacanța din timp, își fac acum socoteli peste socoteli pentru organizarea concediului. Biletele de avion și cazările sunt cu până la 20% mai scumpe față de anul trecut.

Însă, deși a început deja vara, există câteva soluții pentru a prinde prețuri ceva mai bune.

Care sunt acestea aflăm de la Ștefana Todică și invitata ei, Raluca Hatmanu, expert în turism, în emisiunea iBani.

”Trebuie să ne transformăm în vânător de oferte, în vânător de last minute, pentru că asta este soluția. (...) Deși astfel de oferte deja au fost lansate, le vedem pe site-urile de specialitate, la agențiile de turism, la companiile aeriene. Trebuie doar să fim cu ochii pe ele și să fim pregătiți să le și book-uim, să intrăm pe site-urile agențiilor de turism, chiar și ale hotelierilor, pentru că și aceștia vin cu oferte last minute pe site-urile companiilor aeriene. O idee bună este să urmărim conturile lor de socializare, să ne abonăm la newslettere, să fim pe fază.” - spune Raluca.

O altă metodă pentru a găsi oferte bune de vacanță este să căutăm destinații care nu sunt foarte cunoscute. Un exemplu ar putea fi Albania.

Citește și
peste
Idei de vacanță pentru a petrece vara în România. Cazări pe malurile lacurilor, unde se poate pescui

”Am mai putea să încercăm ceva, să ne îndepărtăm de destinațiile mainstreem, de destinațiile de masă pentru vară. Vorbim de clasicele Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, litoralul românesc. Sigur, pentru că aici este și volumul foarte mare de pachete pe care agențiile le pun la dispoziția turiștilor, dar putem să alegem. Iată, de vreo doi-3 ani încoace, cred că Albania este o destinație interesantă și mult mai ieftină. Am văzut la jumătate de preț față de Turcia, de exemplu, atât la cazări, cât și la mese și e o destinație interesantă de litoral, spun, dar nu numai. Cred că e interesantă și din punct de vedere cultural și e o altă civilizație care poate merită descoperită și e încă o destinație neexploatată la maximum, așa cum se întâmplă cu Grecia sau cu Turcia, sau cu destinațiile mai apropiate de casă.” - a mai spus Raluca Hatmanu în emisiunea iBani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult