Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Google I/O 2024. Ultimele noutăți despre AI și prezentarea Android 15. Unde poate fi urmărit evenimentul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Google I/O 2024, unul dintre cele mai mari evenimente tech din zona software, va avea loc marți, 14 mai, de la ora 20:00, ora României. Aceasta va fi ediția cu numărul 16.

Semnificația I/O: De unde vine numele evenimentului anual al Google

De ce I și O? Există două explicații pentru care cele două litere au fost alese.

Potrivit celei dintâi, numele înseamnă "input / output", adică "intrare / ieșire", făcând referire la conceptul computațional de interfață între un sistem informatic și lumea exterioară - o idee potrivită pentru un astfel de eveniment, având în vedere că toată lumea primește acces în culisele Google.

A doua explicație este că I/O înseamnă "innovation in the open" (n.r. - "inovație în aer liber") , care, de asemenea, se potrivește perfect cu evenimentul: o zi în care se scot în evidență lucruri precum cercetarea AI de ultimă oră sau caracteristicile inovatoare de accesibilitate.

La ce trebuie să ne așteptăm de la ediția din acest an a Google I/O

Conferința din acest an se va axa mai mult ca oricând pe AI.

În cadrul evenimentului, Google va anunța toate noutăţile legate de Android 15, Google Assistant sau Pixel.

De la ultima ediție a Google I/O și până acum a sosit Gemini, noul model de limbaj şi chatbot care concurează cu ChatGPT. Acesta a fost integrat cu Google Search, Maps şi Android.

La Google I/O 2024 vom vedea şi varianta mai light a Gemini, Gemma, care rulează pe terminale mai puţin puternice.

La această ediție, Google se va axa pe moduri care să transformare smartphone-ul într-un gadget AI. Compania a lucrat la funcţii de inteligență artificială care ajută la găsirea cu ușurință a încărcătoarelor pentru vehiculele electrice și găsirea magazinelor și a restaurantelor pe hartă.

 

 Potrivit zvonurilor, la Google I/O 2024 ar putea debuta o versiune nouă de asistent digital, care, din câte se pare, se va numi "Pixie".

Alimentat de Gemini, asistentul digital ar putea integra funcții care ar putea face fotografii ale unor obiecte pentru ca ulterior să vă spună cum să le folosiţi şi de unde le cumpăraţi.

La Google I/O 2024 nu ar trebui să vedem hardware, deoarece Pixel 8A este deja disponibil pentru precomandă, iar acum puteți cumpăra o tabletă Pixel mai ieftină.

Unde se poate vedea LIVE Google I/O 2024

Evenimentul Google I/O 2024 poate fi urmărit pe canalul de YouTube dedicat evenimentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult