Modifica setarile cookie
Toate categoriile

X-ul lui Elon Musk valorează mai puțin de jumătate din prețul pe care l-a plătit pentru Twitter

X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, valorează mai puțin de jumătate din cât a plătit Elon Musk pentru ea în urmă cu un an, scrie Bloomberg.

Unitățile de acțiuni restricționate acordate angajaților evaluează compania la 19 miliarde de dolari sau 45 de dolari pe acțiune, potrivit unei persoane familiarizate cu problema. În urmă cu un an, Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

De la preluare, majoritatea angajaților Twitter au fost disponibilizați sau și-au dat demisia. Musk a redenumit compania X, și-a schimbat unele dintre regulile de conținut și a pierdut mai mult de jumătate din veniturile din publicitate.

Compania a avut probleme financiare sub managmentul lui Musk. La momentul preluării, Twitter era evaluat la 44 de miliarde de dolari, pe baza unui amestec de datorii și capitaluri proprii. Achiziția lui Musk a adus companiei datorii de 13 miliarde de dolari și, de-a lungul timpului, luarea deciziilor mai permisive privind regulile de siguranță a conținutului au alungat agenții de publicitate, contribuind la o scădere cu 60% a vânzărilor.

X datorează, de asemenea, aproximativ 1,2 miliarde de dolari în plăți de dobânzi pe an pentru datoria sa, a estimat Bloomberg .

Planul lui Musk pentru X este să treacă de la publicitate la abonamente plătite. Dar până acum, compania a convins mai puțin de 1% dintre utilizatori să se înscrie la serviciul său premium lunar, ceea ce înseamnă mai puțin de 120 de milioane de dolari anual, a estimat Bloomberg .

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult