Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Veste bună pentru pensionari. Poșta Română începe să distribuie pensiile mai devreme în ianuarie

Distribuirea pensiilor va începe joi, 5 ianuarie, cu o zi mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

Potrivit instituţiei, citată de Agerpres, în luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poşta Română primeşte cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR).

În mod normal, pensiile sunt distribuite între 1 și 15 ale fiecărei luni, însă în ianuarie programul este decalat în contextul zilelor libere de sărbători pe care le primesc atât angajații Casei Naționale de Pensii cât și cei ai Poștei Române.

Astfel, în prima lună a anului, comparativ cu lunile obişnuite, poştaşii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile, precizează CNPR.

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

Citește și
bani venezuela
Pensia şi salariul minim din Venezuela nu ajung de un kilogram de carne de vită. Oamenii primesc 35 de lei pe lună

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult