Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou motor pentru Duster, dezvoltat chiar la Mioveni. La câte unități se va ridica producția

Noua companie Horse, formată din divizia de motoare a renault Group și cea a companiei chineze Geely, a lansat un nou motor în producție, la Mioveni, motor ce va fi folosit de noua generație Duster.  

Noul motor HR12, cu o cilindree de 1.2 litri, în trei cilindri, care va fi oferit pe noul Duster, începând din această lună, a intrat în producție la Mioveni, în fosta Uzină Mecanică, transformată în Horse România. Este primul motor al noii companii, înființată pe 31 mai, prin asocierea dintre divizia Horse și Aurobay de la Geely, informează Profit.ro.

Potrivit informațiilor oficiale, noul motor va fi produs în 450.000 de unități pe an, ceea ce înseamnă că va fi expediat și pentru alte modele ale grupului, între care, cel mai probabil, se află și viitorul Renault Duster, produs în Turcia. 

Cu un total de peste 9.000 de angajați distribuiți în șapte țări, HORSE are sediul central în Madrid (Spania) și are opt uzine de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume (Argentina, la Córdoba; Brazilia, la Curitiba; Chile, la Los Andes; Portugalia, la Aveiro; România la București, Mioveni și Titu; Spania, la Sevilla și Valladolid, și Turcia, la Bursa în parteneriat cu Oyak).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult