Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu, despre Pilonul 2 de pensii: Cine vrea să treacă la Pilonul 1 să anunțe în scris

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei peste 7 milioane de români care au conturi la Pilonul 2, de pensii obligatorii, administrate privat, ar trebui să rămână automat, în acest pilon, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai spus că cine vrea să contribuie, doar la pilonul 1, ar trebui să facă o cerere pentru asta.

Calin Popescu Tariceanu, preşedintele senatului "În ceea ce priveşte trecerea de la pilonul 2 la pilonul 1, cred că cei care doresc acest lucru să-şi exprime explicit decizia, în scris, iar dacă nu o fac să rămână automat la pilonul 2."

Declaraţiile vin, în contextul în care zilele acestea, au apărut mai multe scenarii, pe care le-ar pregăti Guvernul, prin care ar fi desfiinţate contribuţiile la pilonul 2, iar banii ar urma să ajungă, doar în pilonul 1. Ar fi astfel afectate, fonduri de peste 7 miliarde de euro, potrivit administratorilor de fonduri private. Şeful PSD, Liviu Dragnea, a negat o eventuală naţionalizare a Pilonului 2, la fel şi ministrul de Finanţe. Premierul a anunţat că până la jumătatea anului va fi gata mecanismul prin care salariaţii pot opta să contribuie, doar pentru Pilonul 1 sau la amblele.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și
Bani, lei, RON
Românii au pierdut 1,1 miliarde de euro la Pilonul II. Legea nu a fost respectată

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult