Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Documentul pentru modificarea OUG 114, deja schimbat. Ce noutăți sunt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Controversele din jurul celebrei Ordonanţe 114 se amplifică. După ce Finanţele au anunţat că o vor modifica şi au pus în dezbatere un document oficial, acesta ar fi fost deja schimbat.

Autorităţile au de gând să amâne cu o lună plafonarea preţului gazelor naturale, potrivit unor surse din Autoritatea de Reglementare.

Tot o amânare, dar până la 1 septembrie, au primit şi companiile din telecomunicaţii, pentru unele amenzi pe care le puteau încasa de luna viitoare.

Plafonarea prețului pentru gazele naturale vândute de producător s-ar putea amână timp de o lună, potrivit unor surse din Autoritatea de Reglementare. Cât despre eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe baza de cărbune, patronatele susțin că ar fi neconcurențială.

Silvia Vlăsceanu, reprezentant Concordia: "Orice măsură care se aplică doar unora dintre participanții la o piață, ridică suspiciuni de natură ajutorului de stat"

Citește și
Cristina Pruna
USR solicită comisie parlamentară de anchetă pentru OUG 114/2018

În cazul companiilor de telecomunicații, vor fi amânate până la 1 septembrie amenzile pentru utilizarea rețelelor a căror licență a expirat. De asemenea, regulile noi pentru calcularea taxei pentru bănci ar ajută acest domeniu comparativ cu varianta inițială.

Ionuț Sas, reprezentant Coaliția pentru Dezvoltarea României: "Modificările care sunt impuse în această săptămâna presupun o schimbare totală a paradigmei față de ordonanță 114, atât că și model de calcul cât și că baza de impozitare. Se elimina referirea la ROBOR, nu mai există o plata trimestrială, ci doar una anuală care se va face în două tranșe și o reducere a procentului de la 1,2% la 0,4%".

Pentru administratorii de la Pilonul II, actul prevede doar o amânare până la finalul anului a momentului până la care trebuie să aducă mai mulți bani în companii. Consultanții avertizează că dacă un administrator se retrage din România, clienții vor fi preluați de ceilalți administratori, care vor fi automat taxați mai mult.

Diana Coroabă, consultant: "În cazul în care toţi administratorii decid să nu aducă sumele suplimentare de capital şi să se retragă de pe piaţa românească, avem o probemă, pentru că legea nu menţionează ce se întâmplă cu fondurile respective".

Cele mai multe dintre prevederile Ordonanței 114 ar trebui să intre în vigoare de luni, 1 aprilie. Așa că Guvernul vrea să schimbe actul normativ în ședința programată vineri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult