”Start Up Nation”. Cum vă înscrieți pentru a primi 200.000 de lei de la stat
Your browser doesn't support HTML5 video.
Peste 10.000 vor primi din partea statului 200.000 de lei.
Programul anterior, demarat în 2017, nu s-a încheiat nici acum, la aproape 1 an și 9 luni de la lansare. Peste 1000 de tineri au lăsat baltă vacanța de sărbători și au aplicat la Start Up Nation 2019, în speranța că își vor lansa o afacere.
Ștefan-Radu Oprea, ministrul IMM-urilor:"La 10:00 şi 2 secunde deja primul user se înscrisese pe site. La ora 12:45 erau depuse peste 1.401 proiecte, cu plan de afaceri cu tot. Personal mă aştept la un număr aproape dublu de proiecte depuse."
30 de zile lucrătoare va sta deschis portalul prin care antreprenorii aflați la început de drum pot primi finanțare. Primul pas pentru a depune documentația este să vă creați un cont pe site-ul ministerului pentru Mediu de Afaceri, în care trebuie să specificați adresa de e-mail. Adresa respectivă va rămâne valabilă pe tot parcursul programului.
Ulterior veți primi o confirmare împreună cu un link, unde veți înscrie planul de afaceri și veți afla punctajul obținut.
Ștefan-Radu Oprea, ministrul IMM-urilor: "Să gândească bine la planul de afaceri, locuri de muncă să fie sustenabile - sunt consultanți care n-au dat sfaturi corecte - și care insistă pentru multe locuri de muncă, ca să încaseze bonusul din program."
Capitala și județele Ilfov și Cluj, unde sunt mai mult de 4 IMM-uri la suta de locuitori, au fost depunctate, iar cei care au afaceri acolo nu vor primi mai mult de 85 de puncte, indiferent de planul de afaceri.
Pe de altă parte, istoricul acestui program nu e foarte încurajator. Abia joi și vineri, anunță ministrul pentru Mediu de Afaceri - vor fi finalizate toate deconturile pentru cele 7176 de proiecte depuse încă din 2017.
În 2017, programul Start Up Nation a început cu două luni întârziere față de calendarul stabilit. În loc de 10.000 de participanți finanțați, cum promiteau politicienii, au fost doar 8.400 în final. Iar programul nu a avut buget pentru toate proiectele, așa că mulți au fost nevoiți să apeleze la creditele-punte, ca să poată începe investițiile.
Iar planurile de afaceri gândite în 2017 au suferit schimbări majore în materie de costuri și implementare, pentru că au putut fi aplicate abia un an mai târziu.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!