Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

E bine ca România să fie prevăzătoare şi să ţină de „rezervele de resurse energetice”, adică „rezerva de apă din lacurile de acumulare” a afirmat, duminică, Sebastian Burduja pe contul său de facebook, citat de news.ro. Mai mult, acum producția a depășit consumul, inversându-se tendința din ultimele săptămâni.

„Duminică bună, dragi prieteni! Haideţi să vedem cum stăm cu energia astăzi. România exportă energie în această dimineaţă, la un consum de 6300MW având o producţie de 6650MW. Pe locul I, între sursele de producţie, sunt centralele eoliene, cu peste 1650MW. Energie verde şi ieftină. Mai ştiţi cum ne spunea un individ că centralele eoliene nu produc energie? Pentru cine nu crede, datele sunt disponibile în timp real pe site-ul transelectrica.ro. Pentru cine tot nu crede…în fine”, afirmă Sebastian Burduja într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul explică de ce ajută energia eoliană, şi nu doar astăzi, menţionând că astfel „putem merge doar 1060MW în hidrocentrale, păstrând rezerva de apă din lacurile de acumulare”.

„La fel la cărbune, 806MW, ca să mai acumulăm stocuri. De ce? Pentru că paza bună trece primejdia rea. Şi dacă urmează încă două luni la fel de secetoase cum a fost tot anul 2024, e bine să fim prevăzători şi să ţinem de rezervele de resurse energetice”, spune Burduja.

Citește și
gaze Romania
Ministrul Energiei: ”În premieră, România a devenit deja cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană”
Burduja: sistemul energetic nu e în colaps

Ministrul Energiei îi îndeamnă pe cei care spun că sistemul energetic al României este în colaps să se gândească mai bine şi să se întrebe cui foloseşte să îi sperie pe români.

„Cine a afirmat în ultima perioadă că suntem la un pas de blackout, că avem cele mai mari preţuri la energie (avem al cincilea cel mai MIC preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai MIC preţ la gaz din UE, pe datele Eurostat), că suntem la limita capacităţilor de import şi alte lucruri alarmiste…să se gândească mai bine. Şi să se întrebe cui foloseşte să îi sperie pe români, să îi facă să creadă că instituţiile nu funcţionează, că sistemul energetic este “în colaps” şi alte aberaţii din acelaşi registru cu “centralele eoliene nu produc energie electrică”, afirmă ministrul energiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult