Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimbare majoră pentru toți românii care folosesc Revolut. Anunțul oficial al băncii

Banca digitală care deține Revolut, serviciul cu 4 milioane de clienți în România, a anunțat că începe implementarea IBAN-ului local românesc. BNR face presiuni în acest sens asupra Revolut, pe care îl consideră un risc sistemic major.

Revolut Bank UAB, banca digitală europeană cu circa 34 de milioane de clienți în Spațiul Economic European (SEE) și 4 milioane în România, anunță începerea implementării progresive a IBAN-ului local românesc, care va fi furnizat, din ultimul trimestru al anului, de către sucursala din România a Revolut Bank UAB, scrie Profit.

Banca Națională a României a cerut Revolut să înceapă mai repede operațiunile sucursalei din România, înscrisă în registre de mai bine de doi ani, arată sursa citată, potrivit căreia BNR ar vrea chiar ca Revolut să-și ia licență bancară românească și să intre sub supravegherea sa.

România este cea mai mare piață din UE pentru Revolut și a doua din lume 

Revolut spune că va începe operațiunile sucursalei în decembrie, dar că va păstra creditarea în dreptul băncii-mamă din Lituania.

Banca centrală consideră că Revolut reprezintă un risc sistemic major în ceea ce înseamnă stabilitatea financiară, ca urmare a expunerii mari pe România, și ar vrea să o preia sub supraveghere, au declarat surse din piața bancară.

Citește și
Revolut
Revolut introduce funcția așteptată de toți utilizatorii. Ce a apărut în aplicație

Revolut are 4 milioane de clienți retail în România, fiind cea mai mare piață pentru companie din UE și a doua la nivel global.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult