Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România a pierdut o investiție de 1,4 miliarde de euro și 8.000 de joburi. „Gigantul” care s-a răzgândit în ultimul moment

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), care a spus că va ridica o mare fabrică de baterii la Galați, a ales să nu mai ducă planul până la capăt.

ABEE anunțase anul trecut că va construi o giga-fabrică de baterii auto la Galați, dar a anunțat recent că a încheiat colaborarea pentru acest proiect și se află în căutarea unor noi locații pentru investiție.

Valorea totală a proiectului ROMVOLT care ar fi trebuit să aibă loc în România era de 1,4 miliarde de euro și ar fi trebuit să aibă o capacitate totală de producție de 22 GWh, potrivit Profit.ro.

"Compania se angajează în discuții cu două țări pentru a determina locația optimă Avesta Holding, lider în soluții inovatoare pentru baterii și energie, este încântată să-și anunțe planurile de a înființa o nouă fabrică dedicată producției de celule avansate de baterii cu fosfat de litiu și fier (LFP). Această instalație de ultimă generație va începe cu o capacitate impresionantă de 5 gigawați oră (GWh) anual, sprijinind exclusiv Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), BE-Volt și alți parteneri strategici. Pe măsură ce instalația se extinde, se estimează că va atinge o capacitate de 20 GWh, poziționând ABEE în fruntea revoluției europene a bateriilor. (...)

Decizia ABEE cu privire la locația gigafabricii va fi influențată de factori precum infrastructura, disponibilitatea forței de muncă și sprijinul guvernamental. Compania își propune să finalizeze locația în următoarele luni și să înceapă construcția la scurt timp după aceea. În timp ce ABEE a decis să-și încheie colaborarea la proiect în România, continuăm să explorăm alte locații promițătoare pentru a sprijini creșterea noastră strategică", este mesajul transmis de compania belgiană.

Citește și
angajat
O mare companie din Germania va construi o fabrică în România. Investiţia este uriașă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult