Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record de CV-uri trimise pentru locuri de muncă în țară. Românii amână plecarea peste hotare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deşi sunt zile complicate, să vedem şi partea bună a lucrurilor. De pildă, ne rămân specialiştii în ţară. Numărul celor care pleacă să lucreze în străinătate a scăzut în ultimele luni, potrivit unei platforme de recrutare online.

Este vorba în primul rând despre personal medical atât de necesar, dar şi de ingineri, specialişti în vânzări ori manageri. Din păcate, mulţi nu au renunţat cu totul la visul ooccidental, doar mai aşteaptă o vreme.

Luna trecută a fost record de CV-uri trimise pentru oferte de muncă în România, potrivit unei plaforme de profil. Şi a scăzut mult numărul celor care îşi doreau un post în altă ţară.

În vara anului trecut, în iulie, aproximativ 20.000 de români trimiteau CV-uri pentru locuri de muncă din străinătate, însă în iunie anul acesta numărul loc a scăzut cu un sfert. Luna trecută a scăzut şi mai mult, până la 13.000. Cu alte cuvinte, dacă anul trecut 20% din totalul CV-urilor trimise erau pentru locuri de muncă din alte ţări, acum mai sunt doar 2 procente.

Iar mulţi dintre cei care s-au răzgândit sunt specialişti în diverse domenii. Manageri, ingineri şi chiar şi medici şi asistenţi, care până acum plecau în număr tot mai mare. Străinii caută în primul rând personal medical.

Mulţi însă doar şi-au amânat plecarea, nu au anulat-o.

Singurul domeniu în care specialiştii români pleacă în continuare într-un număr aproape la fel de mare este IT-ul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult