Proiectele în care SRI își investește banii. Ce sume se alocă și pentru ce sunt folosite
Serviciul Român de Informații culege informațiile necesare cunoașterii acțiunilor care pot să pună în pericol siguranța României.
De asemenea, desfășoară numeroase proiecte de anvergură în care sunt investite sume uriașe de bani, atât din bugetul alocat de statul român, cât și din fondurile externe nerambursabile.
Ministerul Finanțelor Publice a publicat un document sinteza privind politicile şi programele bugetare pe termen mediu ale ordonatorilor principali de credite pentru anul 2020 şi perspectiva 2021-2023, în care sunt prezentate bugetele pentru fiecare proiect în parte.
Potrivit unei execuții preliminate prezente în document, pentru 2019, SRI a avut un total de venituri proprii de 6.400.000 lei.
Proiecte SRI
Dezvoltarea sistemului IT&C
Serviciul Român de Informații a semnat, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile, un contract pentru actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic.
Astfel, proiectul vizează sporirea securităţii serviciilor informatice şi de comunicaţii la nivel naţional şi modernizarea sistemelor de securitate asigurate prin sistemul informatic existent în cadrul autorităţilor.
Valoarea totală a proiectului este de 206.698.950 lei, cu o valoare a cofinanţării din partea Uniunii Europene de 174.332.137,72 lei.
Panouri de protecţie balistică în aeroporturi
Pentru amplasarea unor panouri de protectițe balistică în aeroporturile din țară, SRI a investit nu mai puțin de 2.424.000 lei.
Unitatea canină specializată în detectarea explozibililor pe aeroporturi
Pentru câinii responsabili cu detectarea bombelor în aeroport, a fost necesar un buget total de 293.000 lei.
Citycop
Un alt proiect, denumit Citycop - Citizen Interaction Technologies Yield Community Policing, își propune să identifice soluții, inclusiv o nouă aplicație pentru smartphone și un portal online, care să poată fi utilizate în orice oraș european de către Poliția Comunitară pentru a le ușura activitatea.
Valoarea totală a proiectului este de 696.000 de lei, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.
Îmbunătățirea sistemului de azil și migrație
Un alt proiect are în vedere îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație.
Acesta avea la finalul anului 2018 un buget de 48.000 de lei, la care ar trebui să se adauge, potrivit estimărilor, un buget de 26.000 de lei pentru perioada 2021-2023.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: buget , finantare , serviciul roman de informatii
Dată publicare: 19-12-2019 13:05