Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Programul ''StartUp Nation''. Ideile de afaceri ale tinerilor care au cerut fonduri

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-au încheiat înscrierile pentru a două ediție a programului ''StartUp Nation'', iar față de anul 2017, cu 50 la sută mai mulți tineri antreprenori cer ajutorul statului ca să își deschidă o afacere.

Au prioritate firmele din domeniul producției, serviciilor și industriile creative, în timp ce IT-ul a fost depunctat, la fel și cei care provin din orașele unde sunt deja multe afaceri mici și mijlocii, precum București sau Cluj.

Robert este antrenor de fitness și vrea să își deschidă propria sala de sport în Timișoara. Așa că a aplicat pentru ''StartUp Nation'' în speranța că statul îl va ajută.

Robert Dobai, candidat StartUp Nation: "Am nevoie de niște echipamente în sală, pe care nu mi le permit și m-am gândit că asta ar fi o varianta bună, mai ales că sunt la început".

Erika este una dintre beneficiarele de anul trecut. Banii primiți i-a investit într-un after-school.

Citește și
Soleadify
iLikeIT. Un startup românesc a dezvoltat o platformă care ajută afacerile și clienții

Erika Handră, beneficiar StartUp Nation: "Bănuții au fost investiți pe partea de amenajare interioară, tot ce ține de partea de mobilier, IT și produse electronice. Avem doi angajați"

După 8 ani petrecuți într-un birou, Vlad a reușit să obțînă finanțarea maximă de 200 de mii de lei și a deschis un atelier de imprimare digitală pe textile.

Vlad Ciopleală: "În bună parte, 70 la sută din buget, echipamente de producție, un printer digital pentru textile, o mașină de brodat la 15 culori"

Anul acesta, cele mai multe proiecte depuse în cadrul programului național care încurajează tinerii să-și deschidă afaceri au fost depuse în județele Timiș, Bihor și Prahova. Cei care provin din Cluj, Ilfov și din Capitală au fost depunctați pentru că în aceste orașe există deja multe astfel de afaceri. În total, 33.514 antreprenori speră într-un nou început.

Cristian Găină, consultant: "Pentru a fi eligibili și a se încadra în depuneri, trebuie să fie un start-up, o firma nou înființată sau o firma de un an vechime, care nu a desfășurat activități."

La această ediție autoritățile vor să le dea o șansă în plus celor care se ocupă de servicii, însă economiștii susțin că programul putea fi îmbunătățit.

Liviu Sav, vicepreședinte Asociația Firmelor Bihorene: "Ar trebui alese domenii care sînt prioritare, nu lăsată la latitudinea fiecărui antreprenor să vină cu domeniul lui de activitate, pentru că se finanțează atât domenii inovative, dar se finanțează și saormerii sau restaurante."

Dosarele vor fi evaluate până la sfârșitul lunii mai, iar contractele de finanțare se vor semna în luna iunie, anunță organizatorii. La prima ediție StartupNation au primit bani doar 8.400 de doritori.

În plus programul nu a avut buget la timp pentru toate proiectele, așa că mulți au fost nevoiți să se împrumute pe la bănci pentru a începe investițiile.

Lista cu firmele aplicante la ediția 2018 a StartUp Nation a adus și o situație inedită. Primele două firme clasate, cu punctaj maxim, vor fi eliminate! Prima, pentru că antreprenorul a trecut, din greșeală, numărul de telefon în locul numărului de locuri de muncă create, iar a două - deoarece, pe lângă numărul foarte mare de angajați estimați, are o ''denumire ștearsă din cauza limbajului nepotrivit''.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult