Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prognoza CE se adeverește. Finanțele transmit un deficit de 121 miliarde, mult mai mare față de suma asumată la început de an

Ministerul Finanțelor a menționat joi într-o prezentare transmisă investitorilor străini cu ocazia unei ieșiri pentru împrumuturi pe piața externă, că deficitul pentru acest an se va situa la 121,9 miliarde lei, scrie Profit.ro.

Deficitul anunțat este în creștere de la 87 miliarde lei cât s-a stabilit la începutul anului prin Legea bugetului. Nivelul de 87 miliarde lei anunțat prin Legea bugetului la început de an era echivalentul a 5% din PIB, în timp ce la 121,9 miliarde lei s-ar situa probabil în zona de 6,8-6,9% din PIB.

6,9%, deși în termeni ESA (standardul UE) și nu cash (standardul intern), este estimarea cea mai recentă a Comisiei Europene (din prognoza de primăvară) pentru deficitul bugetar al României și nivelul de la care este luată în cacul, cel puțin pentru moment, ajustarea deficitului bugetar în următorii ani în cadrul nolui plan negociat acum cu CE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult