Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prețul petrolului se prăbușește. Producătorii ar putea rămâne fără spațiu de stocare

Goana mondială după petrol a incetinit. Autostrăzile sunt goale. Avioanele sunt ținute la sol. Fabricile sunt închise.

Prăbușirea fără precedent a cererii de petrol a făcut ca prețul acestuia să ajungă la cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, transmite CNN.

Aprovizionarea, pe de altă parte, rămâne în mare măsură în picioare, pe fondul unui război al prețurilor între Arabia Saudită și Rusia. De asemenea, producătorii din SUA nu doresc să fie primii care să oprească producția.

Asta ar putea duce la o supraabundenţă de aprovizionare atât de mare, încât companiile producătoare vor rămâne în curând fără spațiu de stocare a pretrolului.

"Piața începe să dea semne că numai există cerere pentru petrol, și în cele din urmă va fi atât de mult încât nu vom mai avea ce face cu el", a spus Jeff Wyll, analist energetic principal la Neuberger Berman.

Citește și
petrol
Acțiunile și prețurile petrolului, în declin pe tot globul după o decizie luată de Trump

Cu alte cuvinte, instalațiile de depozitare, rafinăriile, terminalele, navele și conductele ar putea ajunge în cele din urmă la capacitate maximă - ceva care nu s-a mai întâmplat din 1998, potrivit Goldman Sachs.

„Cererea scade atât de rapid în raport cu oferta, încât foarte curând problema principală a producătorilor nu va fi dacă aceștia își pot asigura un profit operațional, ci mai degrabă dacă pot scăpa cumva de petrolul depozitat”, au scris analiștii JBC Energy într-un raport marți .

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult