Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pandemia de coronavirus va costa economia americană 7,9 trilioane de dolari

Biroul bugetar al Congresului din SUA a menționat, luni, că pandemia va produce o lovitură devastatoare pe termen lung asupra economiei Statelor Unite, care va costa 7,9 trilioane de dolari în următorul deceniu, scrie The Times. 

 

Fără a se adapta inflației, a spus agenția, pandemia ar costa 16 trilioane de dolari în următorii 10 ani. Estimările au reprezentat un bilanț oficial al prejudiciului cauzat de criză, reflectând așteptările privind cheltuielile cu consumul amortizat și investițiile de afaceri în anii următori.

O mare parte din producția diminuată a fost proiectată a fi rezultatul unei inflații mai slabe, întrucât prețurile la energie și transport se estimează că vor crește mai lent decât ar fi fost prevăzute.

Phillip L. Swagel, directorul biroului bugetar, a avertizat că „un grad neobișnuit de mare de incertitudine înconjoară aceste proiecții economice”, pentru că a rămas necunoscut cum se va desfășura pandemia în restul anului, sau ce impact vor avea măsurile de salvare adoptate de guvernul federal.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România LIVE UPDATE 2 iunie 2020. Bilanțul oficial al orei 13.00: 119 de noi cazuri de îmbolnăvire

În întreaga lume, țările în curs de dezvoltare, din Angola până în Ecuador până în Zambia, și-au văzut economia distrusă de pandemie.

Ratele scăzute ale dobânzii din ultimul deceniu au permis țărilor sărace să strângă bani relativ ieftin pentru a-și finanța creșterea. Drept urmare, țările în curs de dezvoltare datorează acum sume record de bani investitorilor, guvernelor și altor persoane în afara granițelor lor: 2,1 trilioane de dolari pentru țările clasate drept „venituri mici” și „venituri medii inferioare” de către Banca Mondială.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult