Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu sunt bani. O mare companie de stat din România, cu afaceri de 500 de mil. de euro, are poprire pe conturi pentru datorii

Firma, subordonată Ministerului Transporturilor, are conturile blocate pentru neplata unor datorii către un furnizor privat. Firma, cu un buget de circa 2,5 miliarde de lei (aprox 500 de milioane de euro) are deblocare doar pentru salarii.

Compania italiană WeBuild a pus poprire pe conturile Metrorex, în contul datoriei de 68 de milioane de lei stabilită de instanță. Societatea de transport subteran din subordinea Ministerului Transporturilor nu poate face niciun fel de plăți, cu excepția salariilor, care au fost achitate o parte ieri (joi), iar cealaltă parte azi, scrie Club Feroviar.

”Da, avem conturile blocate, nu se pot face niciun fel de plăți. Cu excepția salariilor, pentru care am reușit să conving băncile că plata lor este prioritară potrivit legii, indiferent de porpririle care sunt puse pe conturi”, a declarat pentru Club Feroviar Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

El a precizat că o parte din salarii a fost plătită ieri (pentru angajații care aveau conturi la anumite bănci), iar restul se va plăti azi (vineri). Potrivit lui Mihai Barbu, Metrorex a contestat executarea silită obținută în instanță de italienii de la WeBuild (succesoarea ”defunctei” Astaldi), dar că până în momentul de față nu s-a primit motivarea deciziei instanței.

Articolul integral poate fi citit pe ClubFeroviar.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult