Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O firmă de energie electrică și gaz înșela clienții cu un preț de 2,68 ori mai mare decât cel din ofertă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Facturile mai mari la electricitate și gaze au ajuns în atenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. În Timiș, de pildă, inspectorii au descoperit că o firmă ar fi păcălit clienții cu oferte de prețuri mult mai mici decât cele reale.

Firma care activează în Ardeal ar fi prezentat în oferta către clienți un preț de peste 2 ori și jumătate mai mic decât cel real la electricitate și de 2 ori mai mare la gaze. Situația a ajuns în atenția inspectorilor ANPC Timiș, în urma unei reclamații.

După verificări s-a ajuns la concluzia că informația prezentată de furnizorul de energie atrage mult mai ușor consumatorul să încheie contractul, pentru ca apoi prețul final de plătit să fie mai mare.

Potrivit ANPC, furnizorul avea obligația să prezinte în oferta sa prețul final al utilităților, cu taxele incluse. Firma este obligată acum să renunțe la practică incorectă, spun reprezentanții ANPC.

Vă reamintim, o familie din Alba Iulia a avut un șoc când a primit factura la curent - suma de plata depășește 27.000 de lei, asta înseamnă de sute de ori mai mult decât plătea în mod obișnuit pe lună. Oamenii au postat și un mesaj pe internet și speră ca până la dată scadenței situația să fie remediată.

Citește și
Prețurile au crescut peste așteptări și vor tot urca până la sfârșitul anului. Ce spun autoritățile
Peste 400.000 de familii vor primi ajutor de la stat pentru plata facturilor la energie și gaze

În ultimul an, prețurile la electricitate și la gaze au crescut cu peste 20%, iar la toamnă ar urma scumpiri noi pentru peste 1 milion de consumatori de gaze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult