Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Muncii, anunț despre plata alocațiilor mărite ale copiilor: ”Începând cu data de 8”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plata alocațiilor mărite ale copiilor se va face începând cu data de 8 septembrie, ”fără nicio zi de întârziere”.

Ministrul a mai precizat, într-un mesaj postat pe Facebook, faptul că plățile se vor face, mai întâi, pe carduri.

”Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații. Ultimele verificări, totul e în grafic.” - a anunțat ministrul Muncii pe rețeaua de socializare.

În acest moment este în vigoare legea promovată de PSD anul trecut, care prevedea dublarea alocaţiilor cu data de 1 septembrie 2020, de la 150 la 300 de lei.

Citește și
Ce spune Cîțu despre dublarea alocațiilor. ”Asta este promisiunea pe care o fac”
Ce spune Cîțu despre dublarea alocațiilor. ”Asta este promisiunea pe care o fac”

Însă Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru creșterea pe etape a alocațiilor pentru copii, iar premierul Ludovic Orban și alți oficiali au explicat că nu sunt fonduri în timpul pandemiei de coronavirus pentru dublarea, dintr-o dată, a alocațiilor.

Camera Deputaților a respins, recent, ordonanța de urgență pentru creșterea etapizată a alocațiilor, în calitate de for decizional. În aceste condiții, singura cale de atac a Guvernului este Curtea Constituțională. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult