Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a făcut precizări despre viitoarea taxă auto

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a făcut precizări despre viitoarea taxă auto, anunțată de ministrul Eugen Teodorovici la începutul lunii septembrie.

Întrebată de corespodentul Pro TV Vitalie Cojocari dacă a stabilit cât va fi taxa auto pe care a promis că o va anunța până la sfârșitul anului, ministrul Gavrilescu a răspuns negativ.

Oficialul român a precizat că viitoarea taxă auto nu este gata și că nici nu știe când va fi.

“Când începem să lucrăm în sistemul matematic, apar nu erori, ci și alte variante. Îți pune o clemă și, prin rostogolire, constați că trebuie să-ți iei munca de la capăt. Nu mai pot să vă promit nimic acum. Este destul de greu să nu ai nicio greșeală.” - a spus ministrul Mediului.

Potrivit unui document oficial analizat în octombrie de Profit.ro și citat de Incont.ro, un grup de lucru format din reprezentanții mai multor ministere ar analiza două variante care reintroduc indirect vechea taxă auto.

Citește și
masini
Noua taxă auto: Cele două variante analizate de Guvern

Prima variantă presupune introducerea unei "componente de mediu" în taxa achitată periodic la ITP, în timp ce a doua variantă prevede includerea acestei componente în impozitul datorat pentru mijloace de transport.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult