Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Milionarul român care și-a cumpărat propria bancă. Tranzacția a fost autorizată de BNR

Milionarul Dan Ostahie, fondatorul brandului Altex în România, a cumpărat o bancă din România, iar tranzacția a fost aprobată de BNR.

Cel mai probabil, Ostahie intenționează să dezvolte propria soluție de credite de consum pentru produsele vândute de grup.

Banca Națională a României a aprobat achiziționarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%) și societatea Real Estate Srl (9,89%), a unei participații de 100% din capitalul social și din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România SA, arată profit.ro.

„Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG și Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acțiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanțului la data efectuării tranzacției", precizează Altex, într-un comunicat.

Acordul „nu prevede transferul mărcii 'Porsche Bank' sau a dreptului de utilizare a acesteia". Noua denumire comercială a băncii va fi "Credex Bank". Tranzacția va fi definitivată până la sfârșitul lunii iulie 2024, banca rămânând operațională atât înainte, cât și după preluarea de către noul acționar.

Citește și
Ciocan judecator
Victorie pentru România. Procesul important pe care țara noastră l-a câștigat la tribunalul Băncii Mondiale

Această aprobare vine după ce, "în iunie 2022, BNR nu a aprobat achiziția Porsche Bank de către Ostahie, deși tranzacția fusese aprobată anterior de Consiliul Concurenței". Atunci, reprezentanții BNR explicau pentru Profit.ro că motivele respingerii „ar fi reprezentate de lipsa de experiență în domeniu al lui Ostahie".

Porsche Bank, deținută de Porsche Bank Austria, este una dintre cele mai mici bănci din sistem. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult