Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mica-marea problemă cu legea „antievaziune” adoptată de coaliția PSD-PNL: Ar putea scăpa mai toți evazioniștii de închisoare

Potrivit amendamentelor aduse în Parlament legii Ciolacu-Ciucă, adoptată controversat de către întregul Legislativ în mai puțin de 24 ore, îi poate scăpa de pedeapsa cu închisoarea pe aproape toți cei care au comis infracțiuni de evaziune.  

ANAF a sesizat organelor de urmărire penală 432 de cazuri anul trecut, pentru prejudicii cauzate statului în valoare totală de 1,03 miliarde de lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Sesizările penale au urmat unor controale Antifraudă - 194 și de Inspecție Fiscală - 238. Media pentru cazurile de sesizări penale este de aproape 600.000 de euro la Antifraudă și de aproape 400.000 de euro la Inspecție Fiscală. Rezultă astfel că, cel mai probabil, majoritatea celor care au făcut evaziune ar putea scăpa de pedepsele cu închisoarea, scrie Profit.ro.

Principala modificare adusă prin amendamente de către parlamentari ai PSD (cu susținerea PNL), anunțată de Profit.ro, prevede majorarea plafonului maxim al prejudiciului adus bugetului de la 100.000 de euro la 1 milion de euro, în cazurile de evaziune în care făptuitorul poate scăpa de pedeapsă dacă achită prejudiciul, și o sumă în plus, de la 15% la 100%, în funcție de etapa urmăririi în care plătește”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult