Modifica setarile cookie
Toate categoriile

IRCC crește din nou de la 1 aprilie, dar va scădea ușor din vară, pentru prima oară în doi ani

Indicatorul de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 1 aprilie, dar cu un pas mai mic decât în lunile precedente, scrie Profit.ro. 

Ratele românilor cu credite în lei cu dobânzi variabile cresc din nou de la 1 aprilie, ca urmare a actualizării IRCC, după cum Profit.ro anunța la finele anului trecut.

De la începutul lunii aprilie și până la finele lunii iunie se aplică valoarea IRCC de 5,98%, calculată pe baza datelor la tranzacțiile interbancare din octombrie-decembrie 2022. Precedentul nivel al IRCC este de 5,71%.

Creșterea este cea mai mică de la începutului lui 2022, de când ratele lunare au început să crească (la 1 ianuarie 2022 IRCC creștea la 1,17%).

Vestea bună pentru cei cu credite legate de IRCC este că indicatorul nu va mai crește din toamnă, ba chiar va înregistra o ușoară scădere.

De la 1 iulie și până la 30 septembrie, valoarea IRCC va fi de 5,93%, arată calculele Profit.ro pe baza datelor zilnice publicate de Banca Națională a României în intervalul ianuarie-martie.

Citește articolul integral AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult