Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În ce loc din România vrea gigantul Varta să deschidă o fabrică de un miliard de euro

Universal Alloy Corporation care are două fabrici funcționale în Maramureș, caută teren în județele Prahova, lângă rafinăria Petrobrazi, și Dâmbovița pentru investiția strategică de un miliard de euro a Varta, scrie Profit.ro. 

Recent, gigantul german de baterii Varta i-a transmis, oficial, prim-ministrului Nicolae Ciucă, într-o discuție la Guvern, că a ales România pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice, fără însă ca amplasamentul să fie anunțat până acum.

Universal Alloy Corporation (UAC) face parte din grupul Montana Aerospace, care, la rândul său, este deținut de grupul industrial Montana Tech Components. De cealaltă parte, Varta este deținută în proporție de circa 60% tot de Montana Tech Components. Grupul Montana Tech Components este controlat de miliardarul austriac Michael Tojner, cu o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

Zona de graniță dintre județele Prahova și Dâmbovița este vizată acum pentru noua fabrică de baterii Varta, o opțiune fiind lângă rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom, spun sursele Profit.ro.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult