Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Economistul-șef al BRD, previziune sumbră: După opt ani de creștere economică, România va intra în criză

Economist șef al BRD Groupe Societe Generale, Florian Libocor, nu crede că guvernul României va reuși să reducă deficitul bugetar sub 3% în următorii 7 ani.

Acesta a precizat că este posibil ca, în 2028-2029, țara noastră să se confrunte cu o nouă criză economică, scrie economica.net.

”Dați-mi voie să mă îndoiesc de certitudinea unui orizont de 7 ani în care vom scădea deficitul bugetar. Din punctul meu de vedere, undeva în anii 2028-2029, dacă se respectă ultimele două cicluri economice, România va intra în criză. După opt ani de creștere economică, ultima contracție fiind în 2020, România va intra în criză. Într-o contracție mică, mare a economiei, asta rămâne de văzut”, a declarat, în cadrul unei conferințe de profil, Florian Libocor.

Economistul a subliniat faptul că ”PIB-ul nu este un indicator de dezvoltare”.

”PIB-ul nu este un indicator de dezvoltare. Este eronat să crezi că, dacă o țară crește din punct de vedere al PIB-ului, ea se și dezvoltă. România a fost exact exemplul care confirmă că PIB nu este un indicator de dezvoltare. Am crescut fără să ne dezvoltăm. Dacă vreți un singur și cel mai simplu exemplu uitați-vă la infrastructură”, a spus Libocor.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis dă asigurări că România va susține Republica Moldova în orice situație de criză

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult