Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi arestați în ancheta privind accidentul din Cambodgia soldat cu moartea unui român

Cei doi operatori ai ambarcaţiunilor care au intrat în coliziune în apropiere de Koh Rong Sanloem, în provincia Sihanouk, provocând moartea unui cetăţean român, au fost arestaţi, a anunţat miercuri poliţia, citată joi de The Phnom Penh Post.

Şeful poliţiei din Sihanoukville, Pol Phosda, a declarat ziarului că Kong Ky, de 47 de ani, şi Morm Vy, de 26 de ani, au reţinuţi imediat după ce ambarcaţiunile lor s-au ciocnit marţi seară, transmite Agerpres.

În urma accidentului, un cetăţean român de 35 de ani a murit. Doi străini neidentificaţi au leşinat şi s-au aflat aproape de înec.

"În prezent, autorităţile îi interoghează pe ambii operatori pentru a stabili cauza accidentului, pregătindu-se în acelaşi timp pentru începerea unui proces", a spus Phosda.

Potrivit poliţiei locale din localitatea Koh Rong Sanloem, care a luat parte la efortul de salvare, ambarcaţiunea lui Morm Vy, în care se aflau 18 persoane, printre care şi cele trei victime, s-a răsturnat după ce a fost lovită de barca lui Kong Ky, în care se aflau trei oameni.

Yit Nem Soty, şeful poliţiei din localitate, a declarat că la 15 minute de la accident autorităţile s-au grăbit să salveze pe toată lumea, dar turistul român a fost găsit mort.

"Raportul autopsiei indică faptul că pe spatele său se afla o vânătaie întunecată. Este posibil să fi murit imediat după coliziune", a spus Soty, adăugând că trupul neînsufleţit al cetăţeanului român a fost transportat la spitalul provincial Preah Sihanouk, unde va fi ţinut până când va fi ridicat de oficialii ambasadei României.

El a mai spus că cei doi turişti inconştienţi se află într-o clinică privată din Sihanoukville.

Sat Huong, de 22 de ani, cumnatul lui Morm Vy care se afla şi el în ambarcaţiune la momentul accidentului, a declarat pentru ziar că vasul lui Vy naviga încet atunci când barca lui Kong Ky l-a lovit în pupă din partea dreaptă.

"La puţin timp după impact, Ky şi un pasager străin au sunat la poliţie să ne salveze. Dacă nu ne-ar fi ajutat, toţi cei 17 care ne aflam la bord, inclusiv eu şi cumnatul meu, ne-am fi înecat", a mai spus el.

Şeful comunei Koh Rong Sanloem, Chhoeun Chantha, a spus că ambii operatori sunt responsabili pentru accident.

"Pentru că o persoană a murit în accident, conform legii este o infracţiune. Cei care se fac vinovaţi ar putea fi încarceraţi pentru asta. De asemenea, ei sunt responsabili pentru despăgubirea victimelor", a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult