Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cozi la plata impozitelor locale, în Galați, de la 5 dimineața. Pensionarii s-au înghesuit să-și achite dările

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campioni la plata impozitelor locale au fost, la Galați, câțiva contribuabili care s-au prezentat la ghișee încă de la ora 5 dimineața.

Chiar dacă știau că sediul Direcției de Taxe va fi deschis abia la 8 și jumătate, oamenii s-au așezat din timp la coadă, grăbiți să scape de grijă datoriilor către primărie.

Nu au lipsit nici micile scandaluri, provocate de cei care au încercat să fenteze coada și să se bage în față. Autoritățile fac apel la contrbuabili să își plătească dările și on-line, pe platforma ghișeul.ro.

Primii care s-au grăbit să se așeze la coadă chiar în prima zi în care au început colectările de taxe locale au fost pensionarii. La minus cinci grade, oamenii au îndurat și au strâns din dinți.

Bătrân contribuabil: „În fiecare an așa m-am obișnuit, să vin la începutul anului, să mă achit. Vorba românului, decât să îi duc grija, mai bine îi duc dorul de plată”.

Citește și
O femeie a plătit doi tineri pentru a-i ucide soțul
Răsturnare de situație în cazul crimei "la comandă" din Galați. Ce plan ar fi avut soţia

Cei mai mulți contribuabili au recunoscut că stau cu grijă, la început de an. Pe lângă asta, cei care plătesc taxele până la sfârșitul lunii martie beneficiază de o reducere de zece la sută.

Pentru că socoteală de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg și nu au luat în calcul majorările, unii s-au trezit că nu au suficienți bani la ei.

Daniel Sadoleanu, Direcția de Impozite și Taxe a municipiului Galați: „Fac un apel la contribuabilii gălățeni să utilizeze sistemul de plata on-line, prin intermediul site-ului ghișeul.ro”.

Impozitele și taxele locale din Galați au fost majorate în 2020 cu indicele obligatoriu comunicat de Ministerul Finanțelor Publice, de 4,6%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult