Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Compania care deține Google vrea să cadă la o înțelegere în procesul în care este acuzată că a urmărit în secret utilizatorii

Compania care deține Google, Alphabet, a fost de acord să cadă la o înțelegere într-un proces în care este acuzată că a urmărit în secret milioane de oameni care credeau că navigau pe internet în mod privat.

Judecătorul de district Yvonne Gonzalez Rogers din Oakland, California, a suspendat joi un proces programat pentru 5 februarie 2024 în acțiunea colectivă propusă, după ce avocații Google și reprezentanții utilizatorilor au anunțat că au ajuns la o înțelegere preliminară.

Potrivit Reuters, procesul are în joc o miză de cel puțin 5 miliarde de dolari. Condițiile de înțelegere nu au fost dezvăluite, dar avocații au spus că au fost de acord cu o fișă de termen obligatorie prin mediere și se așteptau să prezinte o înțelegere oficială pentru aprobarea instanței până pe 24 februarie 2024.

Nici Google, nici avocații clienților reclamanți nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru comentarii.

Reclamanții au susținut că analizele, cookie-urile și aplicațiile Google permit companiei Alphabet să le urmărească activitatea chiar și atunci când ei setează browserul Google Chrome în modul „Incognito” și alte browsere în modul de navigare „privat”.

Citește și
Google
Google lansează Gemini, cel mai avansat model de inteligenţă artificială al său

Ei au spus că Google s-a transformat într-un „morman de informații care nu poate fi explicat”, permițând companiei să afle despre prietenii lor, hobby-urile, mâncărurile preferate, obiceiurile de cumpărături și alte „lucruri potențial jenante” pe care le caută online.

În august, judecătorul Rogers a respins cererea Google de blocare a procesului. Judecătorul a citat politica de confidențialitate a Google și alte declarații ale companiei care sugerau că există anumite limite ale informațiilor pe care le-ar putea colecta.

Lansat în 2020, procesul vizează „milioane” de utilizatori Google începând cu 1 iunie 2016 și solicită despăgubiri de cel puțin 5.000 USD per utilizator pentru încălcarea legilor federale privind interceptările și confidențialitatea din California.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult