Compania care deține brandul americano-canadian Vice a depus cerere pentru intrarea în faliment
Vice şi-a început activitatea în anul 1994, în Montreal, ca o revistă tipărită, în limba engleză. Compania Vice Media include canalul de televiziune Viceland TV, Vice News şi secţiuni de lifestyle, cultură şi entertainment.
Într-o declarație de presă emisă în cursul nopții, citată de Insider, Vice Media Group a precizat că în cadrul companiei se desfășoară, ca de obicei, activitatea curentă și că se așteaptă să iasă din licitația de faliment în baza capitolului 11 în doar două-trei luni.
Conform termenilor unui nou acord, creditorii, Fortress Investment Group, Soros Fund Management și Monroe Capital au fost de acord să facă o ofertă de credit de 225 de milioane de dolari pentru activele companiei - plus pasivele sale.
Între timp, creditorii au fost de acord cu o infuzie de lichidități de 20 de milioane de dolari pentru a menține afacerea în funcțiune, a anunțat luni compania. Cu toate acestea, în această perioadă, compania poate primi și alte oferte.
Canalul de cablu Vice TV, deținut în comun de această companie împreună cu A&E și operațiunile internaționale ale Vice Media, nu fac parte, în mare parte, din dosar, potrivit unei declarații a companiei.
Falimentul marchează încă o nouă etapă pentru o companie care a fost afectată de un management slab și de proprietari războinici, de acuzații de hărțuire sexuală, de datorii, de planuri ambițioase, dar eșuate, de a se lista la bursă și de mai mult de un an de căutări pentru un nou proprietar.
În timp ce conținutul Vice a fost adesea de impact și aclamat de critici, obținând un premiu Pulitzer pentru jurnalism audio în 2020, compania s-a luptat să obțină profit în timp ce urmărea o creștere rapidă.
Compania media globală cu sediul în Brooklyn a făcut mici disponibilizări de luni de zile, iar în aprilie a renunțat la aproximativ 100 de angajați - dintr-un total de aproximativ 1.500, potrivit Wall Street Journal - în timp ce a oprit producția "Vice News Tonight", emisiunea sa de știri emblematică de pe canalul de cablu Vice TV.
CEO-ul Nancy Dubuc, numită în 2018, a plecat în februarie și a fost succedată de doi directori numiți co-CEO: Hozefa Lokhandwala și Bruce Dixon.
Vice a derulat mai multe procese de vânzare cu o serie de bănci diferite, dar nu a primit niciodată o ofertă pe placul proprietarilor săi. Se așteaptă ca procesul de faliment să dureze 45 de zile sau mai puțin, a declarat o persoană familiarizată cu aceste planuri.
Dosarul de faliment arată cât de multe companii și investitori și-au pus speranțele în planurile lui Smith cu privire la potențialul de creștere al proiectului TV și online. Printre cei mai mari perdanți ai falimentului se numără gigantul de capital privat TPG, care a investit 450 de milioane de dolari în 2017.
TPG deține, de asemenea, participații în agenția de talente CAA, Spotify și în media Puck. James Murdoch a fost, de asemenea, un investitor al Vice prin intermediul companiei sale Lupa Systems.