Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cîțu: Am găsit o soluție prin care să prelungim măsura amânării ratelor la bănci

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că Guvernul a găsit soluţia prin care va putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci pentru anumite categorii sociale care au fost afectate de măsurile anti Covid-19.

 

Cîțu a precizat că, deocamdată, nu poate să dea mai multe detalii, deoarece încă se lucrează la această ”soluție”.

Șeful Guvernului a dat asigurări, însă, că măsura va fi prelungită.

”Știți foarte bine că există o decizie a EBA, Autoritatea Bancă Europeană, care spune că se pot amâna aceste rate până la 9 luni. Dar în acest moment am găsit o soluție, zic eu, pe care o vom prezenta, prin care vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. Când o să avem, și sper ca în zilele următoare să avem detaliile, o să venim și cu această ordonanță public, dar vreau să îi asigur pe români că am lucrat în această perioadă și ne apropiem de o soluție care să permită celor care au fost și sunt încă afectați de această perioadă de criză să poată să beneficieze în continuare sau alții care au fost afectați mai târziu să beneficieze de această facilitate. Repet, detaliile le voi prezenta în zilele următoare. Este o soluție care intră în acel șablon pe care ni l-a dat Autoritatea Bancară Europeană.” - a declarat Florin Cîțu.

Până acum, peste 300.000 de oameni au cerut să fie păsuiți de bănci, pentru cel mult 9 luni, așa cum prevedea inițial această măsură.

Citește și
Florin Cîțu
Florin Cîţu: ”Nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor”

Inițial, această facilitate, disponibila atât populației, cât și societăților comerciale, a fost gândită până la finele lui 2020, când sperau autoritățile ca economia să-și revină.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult