Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt ”regii mall-urilor” din România. Suma câștigată anul trecut e cea mai mare din istoria pieței

Cele 79 de mall-uri care funcționau anul trecut în România au avut încasări toale de 880 de milioane de euro, cele mai mari din istoria pieței locale de ratail. Liderii sectorului rămân sud-africanii de la NEPI Rockcastle.  

Proprietarii celor 79 de mall-uri funcționale în 2023 au încasat de la magazinele pe care le găzduiesc circa 880 milioane euro, cu circa 8% mai mult decât în anul anterior și mai mult decât dublu față de cât rulau mall-urile funcționale în urmă cu un deceniu, scrie Profit.

Acestea sunt cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail, în ciuda piedicilor cauzate de inflație.

Sud-africanii de la NEPI Rockcastle rămân regii mall-urilor din România, cele 21 de centre comerciale ale lor aducându-le anul trecut peste 265 milioane de euro, cu 10% mai mult decât anul anterior.

Mall-urile AFI, venituri mai mici față de 2022

Pe locul doi se află ieșeanul Iulian Dascălu, care a câștigat de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el venituri de 140 de milioane de euro, cu 7,7% mai mult decât în 2022.

Citește și
mall militari
Se construiește cel mai mare mall din România. Unde va fi inaugurat

Podiumul celor mai mari proprietari de mall-uri din România este completat pe locul trei de AFI Europe, cele trei centre deținute încasând 75,8 milioane de euro, cu 10% mai puțin față de anul 2022.

Articolul complet poate fi citit pe Profit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult