Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce riscă contribuabilii care completează Declaraţia Unică

Declarația fiscală unică poate fi folosită de Fisc la executarea silită mai rapidă a persoanei fizice.

Declarația fiscală unică (formularul 212) devine titlu executoriu atunci când se atinge scadența la obligațiile de plată, scrie AvocatNet.ro. Altfel spus, Fiscul folosește direct informațiile din D212 pentru a soma neplătitorul și se poate ajunge mai repede la executarea silită, din moment ce nu mai trebuie să emită decizii de impunere.

Titlul de creanță fiscală devine titlu executoriu la data la care se împlinește scadența sau termenul de plată prevăzut de lege, se prevede în Codul de procedură fiscală. O decizie de impunere, de exemplu, e un titlul de creanță fiscală; sau o declarație fiscală. Faptul că se ajunge la termenul de scadență și plata nu s-a realizat face ca acest titlu să fie folosit de organele fiscale pentru a executa silit contribuabilul, fără alte formalități.

Nou introdusă în legislația fiscală, declarația unică 212 este un astfel de document (titlu de creanță fiscală), pe care Fiscul îl poate folosi pentru a executa silit contribuabilul care nu a plătit la termen dările la stat.

Ce se întâmplă dacă depăşiţi termenul, aflaţi pe AvocatNet.ro

Citește și
Prostituata Marea Britanie
Povestea femeii care a transformat prostituția într-o afacere: „Am încercat, mi-a plăcut și am știut că pot face bani”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult