Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât va fi preţul gigacaloriei în București în iarna 2024-2025. Ce spune primarul general Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că decizia privind preţul gigacaloriei va fi luată de noul Consiliu General, iar subvenţia acordată de municipalitate populaţiei va continua să existe. 

El aminteşte că, în prezent, gigacaloria costă 1.000 de lei, iar bucureştenii plătesc 330 de lei, diferenţa fiind suportată de Primărie.

Primarul Capitalei a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cât va fi preţul gigacaloriei în această iarnă şi cât va fi subvenţia acordată populaţiei. ”Gigacaloria costă 1.000 de lei. Din 1.000 de lei bucureştenii plătesc 330 şi Primăria plăteşte diferenţa de 670, bineînţeles tot impozitele şi taxele bucureştenilor. O să avem un nou Consiliu General începând din noiembrie, probabil funcţional din decembrie, şi pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, este o decizie pe care o să o ia, bineînţeles consultându-se cu mine şi cu oamenii care sunt implicaţi în fenomenul ăsta, o să o ia noul Consiliu General”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit News.ro. El a precizat că subvenţia acordată cetăţenilor va continua să existe, dar nu poate spune acum cât va fi aceasta. ”Subvenţia de la primărie o să continue să existe. În ce cuantum, nu pot eu să vă spun, e o decizie pe care Consiliul o să o ia”, a explicat edilul. Nicuşor Dan a fost întrebat dacă, în cazul în care întreaga reţea de termoficare ar fi reabilitată, atunci preţul gigacaloriei ar fi plătit integral de populaţie. ”Să zicem că azi am avea toată reţeaua reabilitată. Atunci acea o mie de lei n-ar mai fi o mie de lei, ar fi undeva la 700-750 de lei, cam aşa. Asta e suma pe care... şi dacă Ministerul Energiei ar reabilita în secunda asta centralele cu care produc şi energie electrică şi energie termică probabil că acel 700 - 750 de lei ar fi 600 de lei”, a răspuns Nicuşor Dan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult