Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât pot câștiga tinerii care ajung DJ. Școlile au apărut în marile orașe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pasiunea şi energia marilor DJ deveniţi nişte obișnuiți pe scenele festivalurilor din România au ajuns sursă de inspiraţie pentru foarte mulţi tineri.

Au apărut şcoli de Disk Jockey în aproape toate marile oraşe iar cursurile ajung să coste şi 2.000 de euro. La Cluj este singura gratuită.

La Cluj Napoca au fost selectați 40 de tineri dornici să înveţe meseria de DJ. Silvia este unul dintre ei.

Silvia: "Prima lecţie a fost să facem beat matching adică două piese să le potrivim." Silvia: "Îmi doresc o carieră în domeniul muzicii şi mă gândesc să plec în Anglia pe producţie muzicală."

Alex: "Ce vreau eu să fac este să fiu în centrul atenţiei undeva să mă vadă lumea să îi distrez prin muzica mea." Ionuţ: "Aş vrea să ajung pe scenele mari, dar cu multă răbdare şi muncă.''

DJ Wicked, profesor: "Tot mai multă lume vine pe partea de DJ, mai mult pe clubbing, tehno house şi e bine că sunt, care vrea să facă şi o face din suflet şi din pasiune ăla sigur o să rămână DJ."

La fel de adevărat este ca cei mai talentaţi ajung să câştige mii de euro.

DJ Shiver, organizator: "Un DJ de muzică electronică, dacă munceşte foarte mult şi asta înseamnă 10 ani, poate să ajungă la un ”fee” de 1000-2000-3000 de euro.''

DJ Slim Rocka, profesor: "Au început să apară mulţi DJ de dormitor şi noi vrem să îi scoatem de acolo să le arătăm că avem şi sculele astea profesioniste cu care se face treaba pe scenele cele mai mari din lume şi aşa se folosesc."

Astfel de cursuri sunt organizate peste tot în ţară şi costă între 1500 şi 9000 de lei. O şcoală din Bucureşti are sute de cursanţi în fiecare an.

La finalul cursurilor toţi absolvenţii speră ca într-o zi vor ajunge să mixeze pe scenă unui mare festival precum Untold şi Neversea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult