Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Când ar urma să fie majorat din nou salariul minim pe economie

În aceeași zi în care ministrul de finanțe a recunoscut faptul că a fost luată în calcul posibilitatea îngheţării salariilor în sectorul bugetar, ministrul muncii anunță creșterea salariul minim brut pe 1 octombrie 2019 şi pe 1 octombrie 2020.

Majorările, prevăzute într-un document publicat pe pagina de Facebook a ministrului Lia Olguța Vasilescu, sunt prezentate două tipuri de salarii minime brute: unul pentru persoanele cu studii superioare și unul pentru persoanele fără studii superioare. Diferența dintre cele două fiind aproape infimă.

Pentru anul 2019

Pe data de 1 octombrie 2019, salariul minim brut ar urma să crească până la 2.250 lei pentru persoanele fără studii superioare şi până la 2.520 de lei pentru persoanele cu studii superioare.

Pentru anul 2020

Citește și
bani
Florin Cîţu: Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor în 2019. Ce scrie în programul de guvernare

Pe data de 1 octombrie 2020, salariul minim brut ar urma să crească până la 2.430 lei pentru persoanele fără studii superioare şi până la 2.700 de lei pentru persoanele cu studii superioare.

În situația în care vor fi efectuate, cele două majorări ar avea loc după o alta, menționată tot sâmbătă, de către Ministrul de Finanţe. Acesta a precizat că următoarea creștere a salariului minim ar putea fi făcută cel târziu pe 1 ianuarie 2019.

“Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de Parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federații sindicale. Considerăm însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este în vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 și creștere anuală cu 25 la sută din diferenţă până la grila din 2022", a precizat ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook, sâmbătă.

"Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferenţierea salariului minim în funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani”, a completat ministrul.

Dea lungul timpului, măsura majorării salariului minim pe economie s-a lovit de multe critici venite preponderent din partea mediului de afaceri, datorită impactului pe care l-ar putea avea asupra profitului firmelor, asupra investiţiilor şi în cele din urmă şi asupra locurilor de muncă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult