Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bugetul pe anul viitor, pus la punct într-o ședință de 4 ore. Boloș: „Va fi anul educației”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit duminică pentru a pune la punct bugetul pentru anul viitor. A fost o discuție restrânsă la o vilă de protocol din București, din cartierul Primăverii.

A fost o ședință care a durat mai bine de 4 ore, la care au participat premierul, ministrul finanțelor, șeful PNL, pe tema proiectului de buget pentru 2024.

"Va fi anul Educației" - spune ministrul Finanțelor Marcel Boloș, cu un buget record pentru acest domeniu. Conform unui proiect de lege care a apărut în ultimele zile în spațiul public, sunt prevăzute creșteri salariale pentru cadrele didactice în două etape, 13% în ianuarie și încă 7% la jumătatea anului.

Mai puțin însă decât sperau liderii sindicatelor din învățământ, în urma negocierilor din timpul protestelor.

Aceștia vor merge luni la Guvern pentru a discuta pe aceasta temă cu premierul Marcel Ciolacu, însă au amenințat că dacă guvernul nu își va respecta promisiunile nu sunt excluse noi proteste.

Liderii coaliției mai au și alte aspecte de lămurit. Tot în acest proiect este prevăzută o creștere salarială de 5% pentru bugetari la începutul anului, care acum este sub semnul întrebării, pentru că nu se știe dacă sunt bani, mai ales că vor crește și pensiile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult