Modifica setarile cookie
Toate categoriile

BMW investește, în sfârșit, în România. Orașul în care va angaja mii de oameni

BMW va înființa alături de japonezii de la NTT DATA un centru de software la Cluj-Napoca, unde va angaja în următorii 3 ani câteva mii de oameni. În paralel, colosul german construiește o uzină de 2 miliarde de euro în Ungaria, la Debrecen.  

BMW investește, în sfârșit, în România, dar nu într-o fabrică de mașini precum cea de 2 miliarde de euro pe care a ales să o ridice în imediata vecinătate, la Debrecen, în Ungaria, ci într-un centru de software, la Cluj-Napoca, scrie Profit.

Constructorul german de automobile a semnat un contract de joint-venture cu subsidiara concernului japonez NTT DATA, furnizor de servicii și soluții software, pentru înființarea unei companii în Cluj-Napoca, în care vor lucra mii de oameni.

BMW face deja angajări pentru uzina din Ungaria și se bazează foarte mult pe specialiștii români, motiv pentru care înființează și centrul din Cluj, unde va angaja până la sfârșitul anului până la 250 de dezvoltatori de software, urmând ca în trei ani numărul acestora să ajungă la câteva mii.

BMW a ales Clujul pentru ”numărul mare de talente pe scena tech”

Noul centru de software din România va avea ca scop sprijinirea BMW Group IT în Europa și dezvoltarea de proiecte și inovații IT pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare BMW.

Citește și
bmw politia romana
DNA a clasat dosarul achiziției de mașini BMW de către Poliția Română de la un prieten al lui Klaus Iohannis

Constructorul auto german spune că a ales Cluj-Napoca din motive ce țin de „ecosistemul pentru inovație” și de „numărul mare de talente pe scena tech”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult