Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul lui Mugur Isărescu referitor la Bitcoin: „Active speculative, extrem de riscante”

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Active speculative, extrem de volatile și riscante" - așa a catalogat Banca Națională monedele virtuale de tip Bitcoin într-un comunicat.

Miercuri guvernatorul Isărescu a explicat motivele pentru care BNR a lansat avertismentul, având în vedere că într-o lună și jumătate, Bitcoin a pierdut două treimi din valoare.

Moneda virtuală Bitcoin a atins pe 15 decembrie maximul sau istoric, de aproape 18 mii de dolari, după care a început să scadă rapid. În urmă cu două zile mai valora puțin peste 6 mii de dolari.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale: "Constatăm o, să nu spunem o prăbușire, dar o revenire pe Pământ a valorii Bitcoin. Și am considerat că este bine să mai atenționăm o dată publicul."

Miercuri, Bitcoin a urcat la 8.000 de dolari, dar cotațiile sale sunt în continuare volatile. La lansarea să, în 2010, cu un dolar american se puteau cumpără mii de Bitcoin.

Citește și
Bitcoin
Începe sfârșitul criptomonedelor. Decizia băncilor care îngroapă Bitcoin

George Buhnici: "Monede cum sunt Bitcoin și Ethereum sunt o mică parte a acestei tehnologii. Și ca orice monedă, ca și dolarul sau euro, se supun cererii și ofertei. Când toată lumea vinde, prețul se prăbușește, așadar riscul de a-ți pierde economiile în timp scurt este foarte mare."

În lume există deja peste 1500 de tipuri de monede virtuale, sau cryptomonede, iar Bitcoin este ce mai cunoscută dintre ele. Tranzacțiile nu pot fi interzise.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale: "Acum nici să repetăm în fiecare lună - NU cumpărați Bitcoin! - suntem într-o țară liberă, fiecare om are libertatea deciziei, dar, când vedem că lucrurile se accentuează, când vedem că s-ar putea întâmplă ceva, considerăm că este bine să dăm un comunicat."

Foarte puțini înțeleg cum funcționează aceste monede virtuale, care există doar în calculatore.

George Buhnici: "De la Caritas încoace noi o știm foarte bine - e imposibil să te îmbogățești repede și legal. De aceea sfatul nostru este să vă documentați cât puteți de mâine, alocați câteva săptămâni pentru a învața cum funcționează aceste cryptomonede, abia apoi investiți primii bani, și nu băgați mai mult decât ce sunteți pregătiți să pierdeți."

Deși pare greu de crezut, au apărut și câteva monede virtuale românești.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult