Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Antreprenorii care vor să își dezvolte afacerile vor putea primi până la 500.000 de lei de la stat. Care sunt condițiile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Antreprenorii care au firme mici și mijlocii - înființate cel târziu până la sfârșitul anului 2019 - ar putea primi sprijin din partea statului.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat relansarea programului „Comerț și Servicii”, prin care cei care doresc să își dezvolte afacerile vor putea obține ajutoare de până la 500.000 de lei.

Programul „Comerț și Servicii” urmează să fie reluat după aproape cinci ani. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului speră ca până la finalul anului să înceapă înscrierile.

Antreprenorii care vor să își dezvolte afacerile vor putea primi bani de la bugetul de stat dacă vor face un credit de investiții de minimum 250.000 de lei.

Totuși suma decontată nu va fi mai mare de 500.000 de lei și va reprezenta 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru cumpărarea de pildă, a unei mașini, unui utilaj sau instalații de lucru.

Pot beneficia de acest ajutor companii din diverse sectoare ale economiei, cum ar fi construcțiile, transporturile, comerțul sau HoReCa.

Pentru această ediție a fost stabilit un buget de peste 74 de milioane de lei de care ar putea beneficia aproximativ 150 de afaceri.

Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei: „Practic va fi o înscriere pe o platformă pe baza unui formular, pe o cerere de înscriere care după aceea va fi trimisă către băncile partenere. După ce se verifică bancabilitatea acestor companii și disponibilitatea pentru finanțare se revine în cadrul ministerului pentru analiză din punct de vedere al codurilor CAEN eligibile, criteriile de minimis pentru că practic este o finanțare de minimis și după care se trece la partea de contractare.”

Sterică Fudulea, secretar general Consiliul General Întreprinderi Mici și Mijlocii: „Procedura de decontare prevede ca aceasta să se realizeze după ce sunt achiziționate echipamentele în totalitate. Mai pe românește furnizorul trebuie să livreze echipamentele, să ajungă în curtea beneficiarului, să fie primite și abia apoi să fie achitate prin acel mecanism de credit bancar."

A fost anunțat și bugetul pentru perioada 2024-2027, care trece de 289 de milioane de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult