Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANRE nu știe nimic despre plecarea companiei ENEL din România: ”Poate presupune doar schimbarea proprietarului”

Conducerea ANRE a reacționat, marți, după informațiile apărute în mass-media despre ”plecarea ENEL din România” în cursul anului 2023.  

Șeful ANRE, Dumitru Chiriță, a transmis un comunicat în care precizează faptul ”că acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc”.

Totodată, el menționează că ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat ”nici o notificare în acest sens, aşa cum prevede legea”.

”Astfel, reamintesc faptul că, în ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități, și anume Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 91/2022, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 173/2020.

Cu toate acestea, doresc să subliniez faptul că în situația în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piața din România, clienții finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz” - mai precizează conducerea ANRE.

Citește și
energie
Amenzi în valoare de 380.000 de lei pentru întârzierea facturilor la curent. Cea mai mare amendă, primită de Electrica
Enel vrea să obţină 21 de miliarde de euro din vânzările de active, inclusiv din România

 

Enel SpA intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat compania.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult