Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Angajatorii vor putea mări salariile cu 200 de lei de la 1 iunie, fără să plătească impozit pentru acești bani

Angajatorii care vor să crească salariile cu 200 de lei vor putea face asta fără ca majorarea să mai fie impozitată, începând cu 1 iunie.

Măsura este adoptată azi, de Guvern și e adresată persoanelor care câștigă salariul minim pe economie.

Peste un milion de români câștigă în momentul de față salariul minim pe economie, iar această decizie de astăzi le permite angajatorilor lor să le mărească aceste lefuri cu 200 de lei, iar pentru această sumă nu sunt datorate statului contribuții sociale, taxe sau impozite.

Angajatorul nu este obligat să crească salariul minim cu 200 de lei

Însă, măsura este una bazată pe opțiunea angajatorului, așadar este o decizie pe care angajatorul poate să o ia, poate să nu o ia, nu este o obligație. Concret, ne uităm ce s-ar putea întâmpla în cazul în care crește acest salariu minim cu 200 de lei.

În prezent, salariul minim pe economie este de 2.550 de lei brut, iar net înseamnă 1.524 de lei, așadar plusul de 200 de lei ar intra în buzunarele angajatului.

Cine ar putea primi 200 de lei în plus la salariu

Decizia de astăzi se referă însă doar la angajații de la privat și doar pentru salariul de bază, iar angajatul trebuie să aibă încheiat un contract de muncă individual.

Guvernul recunoaște, de cealaltă parte, că această măsură, dacă va aduce bani în plus pentru angajați, va însemna și un gol în buget estimat la 300 de milioane de lei.

Decizia luată astăzi de Guvern înseamnă că măsura se va putea aplica de la 1 iunie.

CITEȘTE ȘI: Studiu: Cauza morții premature a milioane de oameni. Provoacă cancere și boli cardiace grave

Proiect de lege: Condamnații definitiv la închisoare nu vor mai putea candida pentru președinția României

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult