Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analiză Profit.ro: Austriecii de la Erste mai au peste 100 de ani până să recupereze banii dați pentru BCR

Erste a plătit o sumă imensă pentru a prelua controlul integral al Băncii Comerciale Române și în 16 ani s-a ales cu încasări sub inflație și cu perspectiva de a recupera investiția într-un secol, fără a lua în calcul inflația, informează Profit.ro.

Câștigurile au fost mai bune pentru Raiffeisen, care însă a preluat o instituție mult mai mică, aproape falimentară în 2001, Banca Agricolă.

Opoziția Austriei la aderarea României la Schengen a venit cu un val de resentimente îndreptat împotriva companiilor cu capital austriac. Unii politicieni și nu numai au susținut boicotarea companiilor de pe piața românească, cele mai importante fiind OMV Petrom, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank. Unele din vechile teme au fost reluate, inclusiv aceea că statul ar fi privatizat BCR ”pe nimic” cu austriecii de la Erste, scrie Profit. ro într-o analiză. 

Erste a cumpărat pachetul majoritar la BCR, liderul pieței românești, în 2006, de aproape 62% din acțiuni, cu 3,75 miliarde de euro, după o competiție cu mai multe bănci străine, în care la final de 2015 a rămas cu portughezii de la Millennium.

Articolul integral AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult