Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adrian Câciu: Avem încă de încasat bani din exerciţiul 2014-2020

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, vineri, că reducerile de cheltuieli bugetare nu sunt în comasarea ministerelor, ci în buna gestionare a creditelor.

El a precizat că avem încă de încasat bani din exerciţiul 2014-2020, iar despre reducerea numărului de ministere, în noul Executiv, a afirmat că statul trebuie să devină mai suplu şi mai aplecat către cetăţean.

”Sunt convins că atunci când coaliţia se va întruni pentru a forma noul guvern, care se va întâmpla foarte curând acest lucru, vor avea loc aceste analize. Binenţeles, întotdeauna este loc de supleţe la stat, am spus-o (..) Scopul trebuie să rămână acelaşi, statul trebuie să devină mai suplu şi mai aplecat către cetăţean”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, întrebat dacă noul Guvern ar trebui să aibă mai puţine ministere.

Întrebat despre reducerile care s-au putea face prin comasarea unor ministere, Adrian Câciu a spus: ”Ştiţi care este problema, reducerile de cheltuieli bugetare nu sunt aici, cheile sunt în buna gestionare a creditelor pe care le ai la dispoziţie şi a proiectelor”.

”Avem încă de încasat bani din exerciţiul 2014-2020, cred că putem să facem un efort să avem o absorbţie de 100% la aceşti bani europeni care sunt nerambursabili şi după aceea pot face multe reechilibrări ordonatorii de credite, dar asta este o chestiune de reformă pe care trebuie să o avem tot timpul în vedere, ca demnitari şi oameni de stat”, a completat ministrul.

Citește și
Ministrul Finanțelor Adrian Câciu
Adrian Câciu, despre noi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale: Nu va mai avea loc o ajustare masivă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult