Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost ultima zi în care se putea plăti, fără sancțiuni, ”taxa pe lux” pentru locuințele și mașinile scumpe

Your browser doesn't support HTML5 video.

30 septembrie a fost ultima zi în care proprietarii caselor de peste 500.000 de euro au putut plăti, fără sancțiuni, impozitul aplicat imobilelor cu valoare mare.

”Taxa pe lux” pentru locuințele și mașinile scumpe a intrat în vigoare încă din luna aprilie.

Formularul 216 este actul care ar fi trebuit completat și depus, în format electronic la ANAF de către proprietarii locuințelor a caror valoare depaseste 500.000 de euro.

De exemplu, pentru un imobil în valoare de un milion de euro taxa pe lux ar fi de 1500 de euro pe an.

Această taxă poate fi plătită și în zilele următoare, însă cei care nu indeplinesc aceasta obligatie fiscala riscă sancțiuni. Și cei care dețin autoturisme de lux, a căror valoare depaseste 75.000 de euro în actele de achiziție trebuie să plătească această taxă, însă mai au timp să o facă până la finalul anului.

Citește și
bancomat
Pensia medie la Pilonul II a ajuns, deja, la suma totală de 17.000 de lei. Cum se poate încasa fără a plăti impozit pe venit

Pentru cei care detin, să zicem, o mașină în valoare de 100.000 de euro, taxa ar fi de 75 de euro pe an și se plătește în primii 5 ani de la achiziția autoturismului.

Decizia aplicării acestei măsuri a fost luata la finalul anului 2023 și face parte dintr-un pachet de măsuri fiscale menite să asigure României stabilitate financiară si fiscala pe termen lung.

Sumele din formularul 216 sunt stabilite de Direcțiile de Impozite și Taxe Locale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult