Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți bani au cheltuit părinții pe meditațiile elevilor care au susținut Evaluarea Națională. Suma poate acoperi renovările

Your browser doesn't support HTML5 video.

În jur de 150.000 de absolvenți au răsuflat astăzi ușurați, la finalul probei de Matematică a Evaluării Naționale.  

„A fost cam greu, dar măcar am scăpat!”, ne-au spus elevii, chiar dacă emoțiile lor nu s-au încheiat. Rezultatele vor fi publicate abia pe 3 iulie, iar după contestații urmează etapa de admitere în licee, în funcție de preferințele candidaților.

Reporter: Cât de mulțumite sunteți?

Eleve: „Deloc, deloc, deloc!”

Elev: „Mi s-a părut foarte ușor chiar. Mi-a fost bine”.

Elev: „Mediu-plus în sus”.

Epuizați după două ore de luptă cu triunghiul isoscel, cercul și paralelogramul, copiii abia reușesc să zâmbească, dar sunt în sfârșit liberi să-și înceapă vacanța.

E drept, până să-și primească statutul de liceeni, au de așteptat rezultatele. Subiectele au fost accesibile doar pentru cei care au învățat constant.

Citește și
Rezultatele la bac se afișează miercuri, pentru sesiunea de toamnă. Cum se pot face contestațiile
Când se afișează rezultatele la Evaluare Națională 2024. Ce urmează pentru absolvenții claselor a VIII-a

Elev: „90% mi s-au părut ușoare, 10% grele”.

Elev: „Indiferent ce-am făcut, nu mai pot schimba nimic”.

Elev: „Mergeam la meditații aproape zilnic, pe lângă că fac și sport de performanță”.

Abia au ieșit de la proba de Matematică și fac în continuare calcule împreună cu profesorii clasei, colegii și meditatorii. Elevii aproximează punctajul și nota pe care o vor afla miercuri. Atunci vor ști și părinții dacă a meritat investiția în pregătirea privată. În ultima perioadă, unii au avut câte două ședințe pe săptămână la fiecare materie de examen. Adică vreo 3.000 de lei pe lună au plecat din bugetul familiei, doar pe meditații. De la începutul anului școlar s-ar ajunge la 25.000 de lei. Suficient cât să fi luat un aragaz, un frigider, o mașină de spălat și un set de mobilă pentru bucătărie.​​ Unii au ajuns la sume și mai mari.

Părinte: „Face meditații de patru ani deja. Din clasa a V-a face”.

Absolvenții de gimnaziu vor afla pe 24 iulie în ce liceu vor studia din septembrie. Unii deja au decis în ce domeniu își doresc o carieră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult