Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția unei femei de la sat, întrebată ce se votează duminică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deşi mai sunt câteva ore până când se încheie campania electorală, în acest moment sunt încă mulţi români care nu ştiu de ce trebuie să meargă la urne.

Dar, şi în aceste condiţii, au de gând să folosească ştampila. Duminică este ziua în care ne alegem reprezentanţii în Parlamentul European, pentru următorii 5 ani. Ei sunt cei care vor decide viitorul Europei şi vor da legi care ne vor influenţa pe toţi. Şi tot duminică, românii sunt chemaţi să răspundă întrebărilor preşedintelui republicii despre justiţie.

Din satele României, Europa pare mult prea departe, aşa că însemnătatea alegerilor de dumincă este neclară pentru unii.

Reporter: Pentru ce funcţii sunt alegerile? Localnic: Păi, eu ştiu, nu ştiu nimic...Dă-i încolo! Fac tot ce ştiu ei, pe noi ne lasă tot aşa.

Europarlamentarii sunt confundaţi ba cu preşedintele ţării, ba cu aleşii de la Bucureşti.

Citește și
Liviu Dragnea la vot
Dragnea susţine că a auzit un zvon despre "o fraudă la softul de numărare" a voturilor

Reporter: Știţi pentru ce sunt alegerile? Femeie: Pentru să alegem preşedintele...

Bărbat: A venit doi candidaţi de la primărie, de aici, cu nişte hârtii... Reporter: Și ce v-au zis? Bărbat: Să votăm, să mergem la vot... Reporter: V-au spus şi pentru ce? Bărbat: Nu ne-au spus nimic, au trecut cu hârtiile, ni le-au dat în mână şi au plecat. Există şi categoria celor care au alte planuri pentru 26 mai.

Reporter: Duminica ce faceţi? Femeie: Ce faci, Mihai? Venim la birt şi bem, ce să facem?

România va avea 33 de locuri în Parlamentul European, iar fiecare partid intrat în cursă şi-a desemnat candidaţii. Pe ei îi pot vota românii duminică. Ei sunt cei care vor da legi şi vor decide, alături de alţi peste 700 de parlamentari din ţările uniunii, direcţia în care se va îndrepta Europa în următorii 5 ani.

Duminică, votanţii vor primi şi două buletine în care pot răspunde, dacă vor, la cele două întrebări ale preşedintelui Iohannis pe teme legate de justiţie. 

Pentru că referendumul să fie validat, este nevoie ca 30% dintre alegători să se prezinte la urne, iar un sfert dintre aceştia să se pronunţe în favoarea unei opţiuni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult